Miere de levantica

Miere de levantica este o miere de o granulatie foarte fina, parfumata si de culoare crem.

Albinele iubesc levantica. Nu gasiti multe suprafete intinse pe care se cultiva levantica, dar daca aveti sansa sa ajungenti intr-un astfel de loc cand florile sunt deschise si albinele la cules veti ramane impresionati. Daca gustati miere de levantica va delectati cu un gust  dulce si persistent, care parca devine mai pregnant dupa inghitire cand pare desavarsit.  Este savurata la mesele pretentioase impreuna cu branzeturi fine cu mucegai alb sau albastru.

La analiza de laborator s-a stabilit ca in cazul unei miere de levantica, albinele aduna in medie  67 de tipuri de polen. Cu toate ca vorbim despre o miere uniflorala, spectrul de zahar a aratat procente scazute de zahar si trizaharide, fata de alte sorturi de miere uniflorala. Trebuie amintit ca lavanda se cultiva in mai multe sortimente, cele mai cunoscute fiind Grosso si Super, de aici si o diversitate a polenului adunat de albine pentru a produce miere de levantica.

Miere de levantica este o miere ce cristalizeaza moderat cu granulatie foarte fina.

Aciditatea este slaba. Pentru a intra in categoria de miere monoflorala dupa normele Comunitatii Europene, este de ajuns un procentaj de 15 – 20% de polen de levantica.

Miere de levantica este folosita pentru bolnavii de oboseala cronica sau epuizare fizica si intelectuala; este folosita in afectiunile pulmonare si trateaza cu succes insomniile si migrenele.

Levantica mai este cunoscuta si sub denumirea de lavanda, deci, miere de levantica = miere de lavanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *